dimecres, 20 d’octubre del 2010

Qué és aquesta afició?

Tot i  desconeguda, l’afició al mon de les formigues engloba un conjunt de més de quatre mil persones a l’estat espanyol. Gent de tot arreu que, des de la infantesa, han tingut simpatia pels insectes i, en especial, per les formigues. Tot un recull d’experiències d’aficionats, de professionals i d’estudiosos de les formigues van fer que es formessin diverses associacions a nivell estatal per promoure la Mirmecologia, l’estudi del mon de les formigues.

La criança de colònies de formigues a casa no sols ens omple a tots els aficionats sinó que també enriqueix de coneixements la nostre vida aprenent a valorar la importància que tenen les formigues en tot l’ecosistema.
Hi ha més de deu mil especies catalogades i unes trenta mil encara per descobrir. Es pot dir que les formigues son pioneres en el mon de la ramaderia i l’agricultura, i en tècniques de defensa, d’orientació i organització. Hi ha estudis basats en la organització estructural de les formigues que han ajudat a desenvolupar normes i conductes pel humans. Comportaments que ens ensenyen la importància del conjunt de la societat per damunt de l’individu.

Per tot això i més, un blog dedicat al mon de les formigues en el qual us ensenyaré les meves experiències a casa i el desenvolupament de les diverses colònies que tinc. Vagi de gust...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada